Filmski pokušaj iznude u Srbiji: Tražili 200.000 eura da mu vrate sina kojeg su oteli, policija ih privela

2 min. čitanja

– Pripadnici policije u Novom Sadu rasvijetili su otmicu osamnaestogodišnjeg mladića i uhapsili četvoricu osumnjičenih za to krivično djelo, potvrđeno je iz MUP-a Srbije.

Otmičari su ocu otetog mladića tražili 200.000 eura kako bi mu vratili sina, a on je ujedno i prijavio otmicu svog sina jutros oko 03:30 sati.

Poslije intenzivne potrage na području grada, policija je, na Klisi, u gepeku automobila, pronašla nepovrijeđenog mladića i osumnjičene Novosađane M. R. (20), S. B. Đ. (20),  G. B. (20) i jednog sedamnaestogodišnjaka.                      

M. R, S. B. Đ, i G. B. određeno je zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, višem javnom tužiocu u Novom Sadu, prenose Nezavisne.

Osumnjičeni maloljetnik će biti priveden nadležnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu.    

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić čestitao je pripadnicima PU Novi Sad na izvanredno izvedenoj akciji i istakao da je ovo još jedna potvrda da policija danonoćno čuva svoje građane i “da neće dozvoliti da bilo ko ugrožava život i budućnost naše djece”.

– Jasno stavljamo do znanja da ćemo se svakodnevno suprotstavljati i suzbijati svako ponašanje i aktivnost koji bi, na bilo koji način, mogli da ugroze bezbednost građana. Da za kriminalce u našoj zemlji nema mesta i da je srpska policija u potpunosti spremna da odgovori na sve složenije bezbednosne izazove, rizike i pretnje, poručio je Gašić.

Podijeli ovaj članak