Zaniolo na udaru navijača: Ganjali ga po Rimu, priredili sačekušu ispred kuće, reagovala policija

2 min. čitanja

Nekada je bio miljenik navijača, a sada ga fanovi proganjaju.

Nicolo Zaniolo (23) je trebao biti nasljednik Francesca Tottija, ali je ove zime odlučio napustiti Rim i preseliti u redove velikog rivala Milana. 

Kada je prije sedam odbio igrati protiv Spezije, izazvao je revolt kod navijača. U njegovu zaštitu stao je Jose Mourinho, ali sada mu ne pomaže ni Portugalac, pa je morao zatražiti pomoć policije!

Roma sine ultras er tydelige på hva de mener om kaoset Zaniolo og hans agent har stelt i stand. pic.twitter.com/ytKtnqotj4

— Roma Club Norvegia (@RCNorvegia) January 29, 2023

Zaniolo nije igrao ni sinoć protiv Napolija, a Vučica je izgubila derbi sa 1:2. Ultrasi Rome prepoznali su ga dok se vozio automobilom, te su ga “zaganjali” na ulicama Rima i pri tome su ga vrijeđali.

Na prvu im je uspio pobjeći, ali je uslijedio novi šok. Navijači su ga sačekali ispred kuće i počeli mu prijetiti i vikati “izgubili smo zbog tebe, gubi se iz našeg kluba”.

Fudbaler je pozvao policiju, a tifozi su pobjegli od njegove kuće. No, tu nije kraj “rata”, jer mu transparente kače po rimskim nadvožnjacima i nazivaju ga “izdajnikom, kukavicom, profiterom…”.

Prigovaraju mu i za zahtjev od pet miliona eura godišnje plaće za potpis novog ugovora s Romom.

Podsjetimo, za Italijana je zainteresovan Bournemouth, koji je ponudio 35 miliona eura, ali igrač ne želi u taj klub, nego u Milan.

Faktor

Podijeli ovaj članak