Psihijatrica Elvira izbodena u Hrvatskoj, odmah je operisana

2 min. čitanja

Hrvatska psihijatrica Elvira Koić, koju je nožem izbola pacijentica u subotu oko 17 sati u njenoj privatnoj ordinaciji u Virovitici, operisana je iste večeri i njeno zdravstveno stanje je stabilno.

“Doktorica je dobro, operacija je dobro prošla. Zadobila je više ozljeda, ali niti jedna nije bila opasna po život. Sreća u nesreći je da je njezina privatna ordinacija gotovo na samom ulazu u bolnicu pa smo brzo odreagirali”, rekao je Dinko Blažević, direktor Opće bolnice Virovitica za Večernji.

Policija ni danas ne iznosi više detalja, zbog osjetljive prirode slučaja i povjerljivog odnosa doktorice i pacijentice.

“U subotu oko 17,15 sati u Virovitici utvrđeno je da od strane 37-godišnjakinje došlo do napada nožem na 58-godišnjakinju, liječničkim pregledom utvrđeno je da su nastupile teške tjelesne ozljede te je 58-godišnjakinji pružena pomoć u Općoj bolnici u Virovitici. Policijski službenici su na mjestu događaja uz uporabu sredstava prisile uhitili 37-godišnjakinju, te je u tijeku provođenje kriminalističkog istraživanja. Daljnji rad u kazneno procesnom postupku je preuzelo Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru”, saopćila je danas PU virovitičko-podravska.

Podsjetimo, napad 37-godišnje pacijentice nožem na doktoricu trajao je pola sata, a policiju su alarmirale komšije koje su čule buku i naslutile da se nešto loše događa u ordinaciji dr. Koić. Napadačica je uhapšena, a na upit je li i ona zaprimljena u bolnicu, direktor Blažević je rekao kako nije hospitalizirana. Slučaj dalje vodi Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru, a za pretpostaviti je da će ju se teretiti za pokušaj ubistva.

Podijeli ovaj članak