Milanović u bh. gradu poručio: Vi ste branili i BiH i Hrvatsku

2 min. čitanja

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Čitluku je učestvovao na obilježavanju 29. godišnjice od osnivanja jedinice HVO-a za posebne namjene “Gavran 2”.

Na početku posjete, hrvatski predsjednik je položio vijenac i zapalio svijeću pred obilježjem poginulim borcima u Čitluku, prenosi N1.

Cvijeće su položili i izaslanstva Hrvatskog narodnog sabora BiH, Generalskog zbora, Općine Čitluk i udruženja branitelja.

– Pravilo je da se odlikuju brigade. Ja sam počeo odlikovati hrvatske brigade, a to prethodnici nisu radili prije mene. Radim nešto što je duh časti. Vi ste branili BiH, svoju domovinu, ali i Hrvatsku. Mi smo jedno oko i dvije države. Vi ste pomogli i našu pobjedu, kazao je prisutnima Milanović.

Opisao je Milanović i posljednje dane rata u Hrvatskoj i BiH.

– Realno govoreći, za te pobjede ste zaslužni vi i mi. Zahvaljujemo i našim američkim saveznicima. Bez pobjede hrvatske vojske nema ni Daytona. Sad se moramo boriti, ne silom, nego upornošću, znanjem. Moramo se boriti za svoje interese, poručio je, te se osvrnuo na Opće izbore u BiH.

– Izbori su gotovi, završili su se. Predstavnici hrvatskog naroda će sada sami odlučiti s kim će u vlast. To je pitanje vaše kuće. Dragi prijatelji, dragi Hercegovci, želim vam zdravlje i ugodne blagdane. Da budete neiskorjenjiv narod na ovim prostorima. Mi smo ovdje i želimo normalan i zdrav suživot sa Srbima i Bošnjacima, zaključio je Milanović.

Podijeli ovaj članak