(VIDEO) Emir Obuća pred gostovanje u Trebinju: Kroz čitavu sedmicu radimo i pripremamo se na uslove koji nas čekaju tamo

2 min. čitanja

Trener FK Sarajevo, Emir Obuća, je u razgovoru za zvaničnu stranicu Bordo tima prokomentarisao susret protiv juniora sarajevskog tima, te najavio duel sa Leotarom.

Bordo tim je pobijedio juniorski sastav Sarajeva rezultatom 5:3, a Obuća je istakao da su juniori kvalitetna ekipa, te da posjeduju kvalitet za prvi tim. 

– U petak smo imali priliku da uživamo u utakmici između prvog tima i juniora gdje nam rezultat nije bio u prvom planu i eto vidjeli smo osam golova. Juniori su pokazali da se radi o kvalitetnoj ekipi, čestitam im na jesenjoj tituli i sigurno da ima igrača za prvi tim, rekao je Obuća, te najavio susret sa Leotarom. 

– Očekivanja su uvijek ista kada je FK Sarajevo u pitanju, idemo na pobjedu, da odigramo što bolje, nadam se da su igrači svjesni situacije. Kroz čitavu sedmicu radimo i pripremamo se na uslove koji nas čekaju tamo. Leotar se nalazi u dnu tabele, ali će imati motiv više protiv Sarajeva. Spremni smo na to. Tražimo najbolji sastav koji će odgovoriti na ove izazove.

Istakao je Obuća da se povrijedio i ofanzivac Adnan Džafić, ali da su svi ostali igrači na raspolaganju za sutrašnji susret.

– Imamo Džafića koji se povrijedio prethodne sedmice, svi ostali su u konkurenciji za utakmicu, probaćemo odabrati najbolji sastav za utakmicu protiv Leotara, završio je trener Bordo tima.

Susret Leotar – Sarajevo se igra sutra u 13 sati. 

Podijeli ovaj članak