(FOTO) Zrinjski na krilima Tičinovića slavio na Grbavici

3 min. čitanja

U okviru 13. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Željezničar je ugostio ekipu HŠK Zrinjski, a konačan rezultat susreta glasio je 1:0 u korist gostiju iz Mostara.

Susret je otvoren prilikom za Barišića u drugoj minuti nakon kornera, ali je udarac otišao visoko preko gola. Naredna šansa čekala se nekih petnaestak minuta, a tada je šutirao Janković glavom nakon centaršuta sa desne strane, ali udarac odlazi pored gola.

U nastavku udarac Jankovića nakon povratne lopte Ćorluke brani Bender, te čuva svoju mrežu. U 28. minuti utakmice dvije sporne situacije u kaznenom prostoru Zrinjskog, fudbaleri Željezničara su tvrdili da je Barišić, a nakon njega i Jakovljević igrali rukom, ali Peljto nije pokazao na jedanaesterac, već na korner.

Upravo iz tog kornera Zrinjski je dobio izgleda kontranapad, a nakon greške Beće, Tičinović sjajnim udarcem lijevom nogom matira Bendera i dovodi Zrinjski u prednost od 1:0. Zrinjski je do kraja prvog dijela zaprijetio još u 37. minuti utakmicep reko Sučića, ali je Bender izbacio loptu u korner.

Najbolje šanse za Željezničar došle su u finišu prvog dijela, prvo je santos pobjega Ćorluki, ali je Čondrić odbranio njegov udarac u 38. minuti, da bi Armin Hodžić sjajno šutirao u 45. minuti, ali zatresao samo vanjsku mrežu. Mnogi su na Grbavici pomislili da je pogodak, pa čak i fudbaler, ali od toga nije bilo ništa.

U nastavku utakmice i u drugom poluvremenu, Željezničar je odmah krenuo u terensku incijativu kako bi stigao do izjednačujućeg pogotka. Tako je u 59. minuti utakmice samo prečka spasila gol Zrinjskog nakon greške Čondrića, šutirao je Štilić sa sedam metara, ali pogodio samo prečku.

U 75. minuti utakmice šutirao je Bekrić iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi tik iznad prečke i ostaje 1:0 za Zrinjski. Samo tri minute kasnije fenomenalna šansa za Amoaha, ali Čondrić spašava svoju ekipu nakon što su ostavili krilnog fudbalera samog na šutu. U samom finišu utakmice imao je priliku i rezervista Stjepan Vego, ali je udarac otišao preko gola.

Stadion: Grbavica
Gledalaca: 9 000
Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo)
Žuti kartoni: Hodžić, Galić, Drina (FK Željezničar); Tičinović, Ilinković, Jakovljević, Stranput, Memija, Čondrić, Zubairu (HŠK Zrinjski)
Strijelci: Tičinović 30‘ – 0:1;

FK Željezničar: Bender, Galić, Cocalić, Drina, Malić (Vego 88.), Hodžić, Beća (Bekrić 70.), Santos, Štilić, Amoah i Haračić (Hajdarevuć 51.). Trener: Edis Mulalić.

HŠK Zrinjski: Čondrić, Memija, Barišić, Jakovljević, Ćorluka, Ilinković (Zubairu 60.), Sučić (Stranput 67.), Janković (Kamenar 82.), Tičinović (Ćuže 60.), Jukić (Malekinušić 67.) i Bilbija. Trener: Sergej Jakirović.

Podijeli ovaj članak