Legendarni napadač sumnjičavo gleda u Interovu igru i Džekinu ulogu: Šta će on tu?

2 min. čitanja

Legendarni italijanski napadač, Paolo Di Canio, kritikovao je igrače Intera nakon poraza od Rome rezultatom 2:1 u sklopu osmog kola italijanske Serije A.

On je poručio kako se igrači Intera uopšte ne vole i da između njih nema nikakve empatije, a da su u konačnici to veoma bitne stvari i da je vjerovatno to jedan od razloga zašto već imaju četiri poraza u sezoni.

Nemirni su i negativni. Ne vole se, nema empatije, a meni se čini da samo gledaju individualni učinak i kako spasiti svoj nastup i svoju reputaciju, poručio je Di Canio, pa dodao:

To su veoma bitne stvari, a Inter u suštini ne može biti toliko loš da već skupi četiri poraza. Svi zajedno moraju izaći iz ove situacije.

Di Canio se potom dotakao i uloge koju reprezentativac BiH, Edin Džeko, ima u ekipi Intera, rekavši da mu nije jasno zbog čega on dolazi po loptu na svoju polovinu.

Džeko dolazi po loptu na svoju polovinu. Šta će Džeko tu? Vrati se na svoju polovinu i napravi faul. U taktičkom pogledu nema smisla da Džeko uzme loptu za 75 metara od gola, poručio je Di Canio. 

Podsjetimo, Inter će u narednom kolu italijanske Serije A igrati na gostujućem terenu protiv Sassuola.

Podijeli ovaj članak