SERVISNE INFORMACIJE za dan 30.09.2022.

3 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da je u proteklom periodu zabilježeno slijedeće:

Dana, 29.09. u 11.05 sati, desilo se narušavanje javnog reda i mira Bosanska Krupa u Ul. Generala Mirsada Sedića, od strane 1 lica prema drugom licu, uručen prekršajni nalog 1 licu.

Dana, 29.09. u 14.30 sati, desilo se krivično djelo Bosanska Krupa u Ul.1 BKB, nasilje u porodici od strane 1 lica, lice lišeno slobode, izvršena krim obrada, slijedi izvještaj Kantonalnom tužilaštvu.

Dana, 29.09. u 17.35 sati, došlo je do narušavanja javnog reda i mira Bosanska Krupa TC ¨Bingo¨ od strane 1 lica vikom i drskim ponašanjem, istom uručen prekršajni nalog.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala dojava o požaru i intervencija.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 31 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je upućeno 5 lica.

 

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća.

Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

 

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća.

Danas planski prekid u isporuci električne energije i to:

-od 09.00-16.00 sati Bosanska Krupa Ul. Generala Mirsada Sedića (željeznička stanica), radovni na NN mreži (nisko naponska mreža).

 

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po pretežno vlažnim ili mokrim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 16°C , vlažnost zraka 95 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 53 cm, u Bosanskoj Otoci 102 cm (NV).

Podijeli ovaj članak