PREDSTAVLJAMO: Samir Jašaragić, kandidat sa liste NES-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH

4 min. čitanja

Poštovane građanke i građani,

želio bih da Vam se zahvalim na dosadašnjoj podršci i povjerenju.

Po prvi put sam dobio čast da budem kandidat liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koalicije Narodnog evropskog saveza –  NES-a ZA NOVE GENERACIJE i na raspolaganju sam na broju 8 ispred Narodnog evropskog saveza za izbornu jedinicu 1.

Do sad povjerene dužnosti obnašao sam odgovorno, časno i pošteno i smatram da kao dokazani patriota i magistar ekonomije svojim znanjem, iskustvom i energijom mogu doprinijeti zajednici i kao zastupnik u Predstavničkom domu, što je bio i razlog prihvatanja moje kandidature.

Svoj doprinos domovini i zajednici dao sam u proteklom ratu u odbrani domovine, s puškom u ruci, a nastavio sam i u miru, bez populizma ma kako on bio popularan, nego sa konkretnim djelima, stavovima i projektima, posebno kao ministar za pitanja boraca u Vladi USK. Budžet ministarstva je povećan za 50% u odnosu na prošlu godinu, isplate su redovne, a prava proširena. Fokus je na pojedincima, a ne kao ranije na udruženjima.

Uvjeren sam da zaslužujete bolje i više, i zato Vas pozivam da zajedno nastavimo raditi dalje za bolje, zbog nas i naše djece. Donesimo odluke koje će obezbijediti da progresivno krenemo u pravcu Evrope i NATO-a, reformski s razvojnim projektima i stvaranjem kvalitetnijih uslova za svakodnevni život. To možemo samo zajedno i zato Vas pozivam da pratite naša obraćanja, susrete i druženja, da analizirate do sada urađeno i programske ciljeve, te da podržite kandidatske liste NES-a BiH za sve nivoe vlasti.

Unaprijed hvala za podršku, nastojat ću da ne iznevjerim ukazano povjerenje.

Samir Jašaragić trenutno obavlja funkciju ministra Ministarstva za pitanje boraca i ratnih vojnih invalida u Vladi USK. Magistrirao je poslovnu ekonomiju, na temu „Finansiranje projekata bankarskim kreditima, obveznicama i dionicama“, sa najvišom ocjenom na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Bihaću. Na istom fakultetu je i diplomirao, takođe sa najvišom ocjenom, na studijskom smjeru menadžment i poduzetništvo. Završio je srednju elektrotehničku školu, smjer računska tehnika i automatika, u SŠC “Slavko Žardin” Bihać.

Dodatno je educiran i certificiran iz domena poslovne ekonomije, marketinga, te poslovnog komuniciranja i informatike. Posjeduje dobre organizacijske, komunikacijske, marketinške i digitalne kompetencije. Aktivno govori engleski jezik. Radno iskustvo stjecao je radom u privatnom sektoru, Misiji OSCE-a u BiH, te od 1998-e godine u BH Telecomu dd Sarajevo, pri izvršnoj direkciji za razvoj poslovanja – CC Bihać. Također ima dugogodišnje iskustvo kroz aktivan politički i javni angažman. Dva puta je biran za vijećnika u Općinskom vijeću Bosanska Krupa i bio je član Koordinacionog tima za izradu Programa kapitalnih investicija općine Bosanska Krupa. Aktivno piše i objavljuje članke i analize o ekonomiji, politici, geoekonomiji i fenomenima savremenog globaliziranog društva. U pripremi za objavljivanje je njegova knjiga „Finansiranje projekata bankarskim kreditima, obveznicama, dionicama i fondovskim sredstvima“, a trenutno piše i knjigu o geopolitici.      

Rođen je 1973. g. u Bosanskoj Krupi gdje i danas živi. Oženjen je i otac dvoje djece. Po nacionalnosti  je Bošnjak.  

Ratni je veteran Armije Republike Bosne i Hercegovine od 1992-e do 1996-e godine, a kraj rata dočekao je kao pripadnik proslavljene prve čete prvog bataljona 511. slavne brdske brigade.

IZVOR: SPONZORISANO
Podijeli ovaj članak