Novaku Đokoviću zabranjen ulazak u SAD, odluku može promijeniti samo jedan čovjek

3 min. čitanja

Novak Đoković, prvi teniser svijeta, ne smije ući u Sjedinjene Američke Države jer nije vakcinisan protiv koronavirusa.Ovu informaciju je obavio Rick Scott, senator Floride.
Scot je napisao da Đoković neće moći igrati na Indian Wellsu i u Miamiju.
Međutim za Đokovića je najbitniji US Open, koji bi mu, ukoliko ga eventualno osvoji, donio prednost u odnosu na Rafaela Nadala na vječnoj listi.

Đoković je slao molbu SAD-u za izuzeće, odnosno posebnu dozvolu za ulazak, ali ona je odbijena.
Prvom reketu svijeta jedino ostaje nada da njegov ulazak odobri Joe Bieden, predsjednik SAD-a.
– Upravo sam obaviješten da je Ministarstvo nacionalne sigurnosti SAD-a odbilo zahtjev Novaka Đokovića za izuzećem od vakcinisanja, što ga čini nepodobnim za turnire u Indian Wellsu i Miamiju. Joe Biden to mora sada popraviti, odobriti izuzeće i pustiti ga da se takmiči u SAD-u – napisao je Scott.
 

BREAKING: We have been told that @DHSgov just denied @DjokerNole's vaccine waiver request, making him ineligible to compete in the US next week in CA & in the @MiamiOpen. @JoeBiden must fix this NOW, grant the waiver & allow him to compete here in the states. https://t.co/TSD10yM8u6
— Rick Scott (@SenRickScott) March 3, 2023

Povodom svega su se oglasili iz US Opena, te su poručili da se nadaju da će Novaku biti omogućen dolazak u Ameriku i nastup na turniru u New Yorku.
– Novak Đoković je jedan od najvećih šampiona koje je ovaj sport vidio. USTA i US Open se nadaju da će Novak uspjeti u svom zahtjevu da uđe u zemlju i da će navijači moći da ga vide u akciji na Indian Wellsu i Miamiju – saopćili su iz US Opena.
Turnir u Indian Wellsu na programu je od 6. do 19. marta, dok se u Miamiju turnir igra od 19. marta do 2. aprila.
US Open na rasporedu je od 28. avgusta, a završava se 10. septembra.
Novakov glavni cilj će, čini se, biti da pokuša dobiti dozvolu da igra na Grand Slamu na ljeto.

Podijeli ovaj članak