Kažu da je Gorica Dodik komentirala ministra Helezove tvrdnje o predsjedniku RS-a planiranju bijega iz BiH: Da li je istina?

1 min. čitanja

Na nedavno postavljeno pitanje o tome gdje će Milorad Dodik završiti ako mu je, kako tvrdi, došao kraj, ministar odbrane BiH Zukan Helez je dao zanimljive odgovore. Helez tvrdi da se čitav obruč steže oko Dodika i da on više nema gdje pobjeći.

Prema riječima Heleza, najvjerovatnija opcija je zatvor, jer postoje sumnje da Dodik priprema bijeg iz Bosne i Hercegovine. Ove tvrdnje su izazvale reakciju Gorice Dodik, kćerke predsjednika Republike Srpske. Ona je na društvenim mrežama ironično odgovorila kolumnisti i novinaru Dragi Bursaću koji je podržao Helezovu izjavu.

“Nada je budan san, tako da sanjaj Đokice”, napisala je Gorica Dodik.

Ova izjava Gorice Dodik, koja se javno oglašava veoma rijetko, izazvala je interesovanje javnosti i dodatno podgrijala temu Dodikovog kraja. Dok jedni podržavaju izjavu Heleza i smatraju da je Dodikovi dani kao političara odbrojani, drugi osuđuju takve optužbe i tvrde da je riječ o politički motivisanom linču.

U svakom slučaju, vrijeme će pokazati kakvu sudbinu na političkoj sceni Bosne i Hercegovine čeka Milorada Dodika. Da li će završiti u zatvoru ili će se nekako izvući iz optužbi, ostaje da vidimo. Javnost će s nestrpljenjem pratiti razvoj događaja i rasplet ove priče.

Podijeli ovaj članak