Elektrotehnička srednja škola u Bihaću dobila STEM opremu vrijednosti 50.000 KM za kabinet robotike i programiranja

2 min. čitanja

U cilju praćenja svjetskih trendova u obrazovanju Elektrotehnička škola iz Bihaća dobila je vrijednu opremu za kabinete robotike i programiranja u vrijednosti od 50.000KM.

Projekat „Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta (EGG 2)”, koji u saradnji sa Vladom Kraljevine Norveške implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) nastavlja sa implementacijom projektnih aktivnosti u vidu mentorske i tehničke podrške u realizaciji vannastavnih STEM aktivnosti. U prethodnom periodu UNDP je ostvario saradnju sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona, koje je imenovalo Vašu školu za nabavku STEM opreme i uspostavljanje STEM kabineta. Nabavku opreme finansiraju UNDP i Ministarstvo.

Nadamo se da ćemo iz ovog kabineta dobiti vrsne mlade stručnjake. Oni će vrlo brzo doći na poziciju donosioca malih i velikih odluka. Uz naše izvrsne profesore i učenike, uz pomoć ove opreme, očekujemo uskoro u budućnosti još više dobrih, izvrsnih rezultataistaknuo je direktor škole Samir Bećirspahić

Uskoro počinje obuka profesora ove škole, a cilj obuke je osposobljavanje profesora za samostalan rad opreme i prenošenje stečenog znanja učenicima.

Zahvaljujemo se UNDP-u, našem Ministarstvu bez kojeg ne bi mogli ovaj projekat realizirati i svima koji su pomogli da se realizuje ovako vrijedan projekat za našu školu, naš grad i naše učenike. Ovim smo napravili novi iskorak koji će omogućiti praćenje svjetskih trendova u obrazovanju u području STEM-a, ali i biti u korist društva u cjelini, dodaje direktor Bećirspahić.

Podijeli ovaj članak