Bihać: Od danas zvanično ukinute “lisice” za automobile s bh. registarskim oznakama

1 min. čitanja

Na mail portala dijasporainfo.net, stiglo je saopćenje JKP “Komrad” Bihać, a koje se odnosi na ukidanje “lisica” za vozila zbog nepropisnog parkiranja.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

Obavještavamo korisnike naših usluga da je JKP „Komrad“ d.o.o. Bihać po dobijanju saglasnosti Federalnog ministarstva pravde za izdavanje prekršajnih naloga (kazni) dana 18.08. 2023. godine započelo sa primjenom Odluke o izmjenama i dopunama o javnim parkiralištima na području Grada Bihaća a koja se odnosi na ukidanje postavljanja „lisica“ na vozila zbog nepropisnog parkiranja.

Pomenuta Odluka propisuje da se neplaćanje parkinga sankcioniše izdavanjem prekršajnog naloga (kazne) od strane upravitelja parkiralištima – JKP „Komrad“ d.o.o. Bihać.

Zbog činjenice da Bosna i Hercegovina još uvijek nema Sporazum o razmjeni ličnih podataka sa EU i drugim državama, ostaje problem naplate prekršajnih naloga izrečenih licima sa vozilima registarskih oznaka izvan BiH. Zbog toga je za sada, nažalost, zadržana opcija blokiranja vozila sa stranim tablama.

Podijeli ovaj članak