Granična policija u Bihaću zaplijenila 16 kilograma droge, jedna osoba uhapšena!

2 min. čitanja

U suradnji s službenicima MUP-ova Unsko-sanskog kantona i Kantona Sarajevo, pripadnici Granične policije BiH su uspješno zaplijenili 16 kilograma marihuane.

Na 17. augusta 2023., pripadnici Jedinice granične policije BiH u Izačiću su otkrili 16 kilograma zeljaste tvari koja po izgledu i mirisu asocira na Cannabis sativu, poznatu kao marihuana.

Navedena droga je pronađena tijekom pregleda putničkog vozila Audi bh. registracija, koje je bilo zaustavljeno u graničnom pojasu na području Bihaća. Aktivnost je provedena u suradnji s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Vozač vozila je identificiran kao V.M. (1996.), državljanin Bosne i Hercegovine. S obzirom na osnovane sumnje za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona i sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Bihaću su obaviješteni. V.M. je uhićen prema njihovim naredbama, a njegovo vozilo je pretreseno.

Osim 16 kilograma marihuane, pronađena je i manja količina kokaina te određena suma novca. Predmeti koji su se koristili u izvršenju ovog krivičnog djela privremeno su oduzeti.

V.M. će, zajedno s izvješćem o počinjenom krivičnom djelu, biti predan Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona. Granična policija BiH će nastaviti provoditi daljnje aktivnosti u vezi s ovim događajem.

Podijeli ovaj članak