Građani kiksali na svom terenu, Newcastle bez pobjede protiv Leedsa

1 min. čitanja

Manchester City je u 18. kolu Premiershipa napravio veliki kiks odigravši samo 1:1 sa Evertonom na Etihadu. Nervozni su bili tokom čitavog meča Građani i to im se na kraju osvetilo. Poveli su golom Erlinga Haalanda u 24. minutu meča na asistenciju Mahreza, ali je Gray jako lijepim golom u 64. minuti izjednačio rezultat. Do kraja meča City je dominirao utakmicom, dolazio pred gol Karamela, ali je Jordan Pickford bio nesavladiv i Everton nosi veliki bod za Liverpool. 

Fulham je na Craven Cottageu savladao Southampton 2:1 i to pogotkom Palhinhe u 88. minuti utakmice. Mogli su kasnije slaviti i ubjedljivije, ali je Aleksandar Mitrović promašio penal, Gavin Bazunu je sjajno pročitao njegovu namjeru i odbranio udarac. Prethodno je vodstvo Fulhamu donio James Ward-Prowse autoglom, ali je isti igrač sjajnim pogotkom i izjednačio rezultat na 1:1.

Crystal Palace je na Vitality stadionu savladao Bournemouth 2:0 golovima Jordana Ayewa i Eberechija Ezea, dok su Newcastle i Leeds na St. James Parku podijelili po bod.

Od 18.30 igraju Brighton i Arsenal posljednju utakmicu u 2022. godini. Ranije danas, Manchester United je savladao Wolverhampton na gostovanju. 

Podijeli ovaj članak