Kada je u utorak u 14.10 sati policajac zaustavio crni BMW zbog prebrze vožnje u Minhenu nije ni slutio da se tu krije jedna vrlo zanimljiva priča.

Vozač (31) je naime umjesto dozvoljenih 50, vozio 64  kilometra na sat, na lokaciji gdje se kamerama kontrolira brzina, pišu njemački mediji. Kazna za takav saobraćajni prekršaj po njemačkim zakonima je 15 eura. Kada je policija zatražila vozačku i saobraćajnu dozvolu, ispostavilo se da vozač nema ispravna dokumenta, kao ni vozačku dozvolu.

Vozač bosanskohercegovačkog porijekla vozio je automobil svoje supruge, koja je trebalo da mu donese dokumenta. Kada je preko telefona sa suprugom odjednom počeo da priča na bosanskom jeziku, jedan od policajaca, koji je slučajno poznavao jezik, načulio je uši i imao je šta i da čuje. Vozač je, naime, svojoj supruzi objašnjavao da mu donese lična dokumenta jednog prijatelja koji veoma liči na njega.

Njegova prevara je tu razotkrivena, a kasnije je priznao i da uopće nema vozačku dozvolu koja je validna u Njemačkoj.

“Namazanog” vozača, koji nije uspio prevariti policiju, čeka postupak zbog vožnje bez vozačke dozvole, prekršajna prijava zbog davanja lažnih ličnih podataka, istraga zbog istekle saobraćajne dozvole i kazna za prebrzu vožnju. Njegovu suprugu također očekuje kazneni postupak jer je automobil dala na korištenje suprugu iako je znala da nema vozačku dozvolu.

KOMENTARI:
Loading...