Sa ogromnom baštom i vodopadom visokim kao četvorospratna zgrada, aerodrom Čangi u Singapuru važi za jedan od najboljih na svijetu. Međutim, izgleda da neki putnici nisu doživjeli baš prijatna iskustva na njemu.

Policija Singapura izdala je upozorenje putnicima da ne “zloupotrebljavaju svoje bording karte”,nakon što je muškarac uhapšen nakon što je kupio avionsku kartu kako bi ispratio suprugu do izlaza.

Foto: Facebook/Singapore Police Force

Kako je saopštila, 27-godišnjak je kupio kartu čisto da bi ispratio suprugu do izlaza i nije imao namjeru da napušta Singapur.

Zloupotreba bording karata prekršaj je u Singapuru, gdje se tranzitna područja smatraju “zaštićenim mjestima”.

Svako ko uđe u dio gdje su izlazi, bez namjere da leti, može biti procesuiran prema singapurskom Zakonu o zaštiti infrastrukture i kažnjen novčanom kaznom do 14.300 dolara ili zatvoren do dvije godine.

Aerodrom u Singapuru

Foto: Changi Airport Group

Čak 30 ljudi uhapšeno je po ovom osnovu u prvih osam mjeseci 2019. godine.

Policija je u postu na Facebooku istakla da “putnici koji ulaze u tranzitna područja s kartama treba to da rade samo u svrhu putovanja do svog sljedećeg odredišta”.

Aerodrom, Singapore's Changi Airport

Foto: Wikipedia

Kada je aerodrom otvoren u aprilu ove godine svijetom su se proširile nevjerovatne fotografije na kojima se vidi vodopad visok 40 metara u unutrašnjosti objekta, kao i najveća zatvorena bašta na svijetu.

Mnogi putnici tako su otkazali karte prije leta, kako bi uživali na Čangiju.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...