Naime, Kevin O’Donel, biznismen, ali i inovator iz Chicaga izradio je Modobag, kofer ne samo kog nećete morati vući za sobom, već ćete se na njemu moći voziti!

Kofer dimenzija 55 x 35 x 22 cm, biće itekako izdržljiv te bi teoretski mogao voziti osobu težine do 260 kilograma.

Ovu električnu divotu pokreće električni motor snage 150 vata, a nakon jednog punjenja, trebali bi se moći voziti čak 9,6 kilometara uz maksimalnu brzinu 13 kilometara na sat.

Uz sve to, baterija se jako brzi puni, pa tako 80 posto kapaciteta baterije napunite za 15-ak minuta. Ne zvuči uopšte loše, piše Punkufer.hr

Na kritike kako ovim ljude čini samo ljenijima, O’ Donel odgovara kako mu je cilj putnicima skratiti vrijeme i učiniti ih efikasnijima.

Vožnja se kontroliše pomoću gasa i ručne kočnice, a nije poznato da li je za ovaj kofer potrebno imati vozačku dozvolu. Naravno, ima i ‘dodatnu opremu’, u koju spadaju nezaobilazni USB portovi, tako da dok se vozite, možete fino puniti laptop, mobitel, tablet ili šta vam je već potrebno.

Kofer već sad možete naručiti putem Indiegogo portala, a stići će vam u januaru sljedeće godine, dakle, za otprilike tri mjeseca.

I naravno, pitanje svih pitanja, koliko to sve skupa košta? Pa ono što je sigurno jeste, da kofer nije jeftin, pa ćete za njega izdvojiti 1.095 američkih dolara.

KOMENTARI:
Loading...