Amazon je otvorio svoj prvi supermaket bez blagajni, a radi se o potezu koji bi mogao revolucionarizirati način na koji kupujemo namirnice.

Amazon Go u Seattleu je testiran tijekom protekle godine, a Gianna Puerini, voditeljica tvrtke izjavila je kako je trgovina dobro funkcionirala tijekom ispitne faze.

Prije ulaska u trgovinu kupci moraju imati skinutu aplikaciju Amazon Go. Senzori na policama dodaju stavke na račun kako ih kupci stavljaju u košaru i brišu sve ono što su vratili, a kupnja se naplaćuje kreditnim karticama kupaca kada napuste trgovinu.

Iako tek treba vidjeti kako će izgledati ovakav način kupovine u praksi – novinari koji su isprobali Amazon Go prije službenog otvaranja zadovoljni su te su im naplaćeni svi artikli koje su uzeli.

Dok će većina ljudi pozdraviti ovakvu tehnologiju i ubrzanje procesa kupovine, jasno je kako će u ovakvim trgovinama ljude zamijeniti računala, što će se odraziti na otkaze i manju potražnju za radnim mjestima na blagajnama i općenito u trgovinama.

KOMENTARI:
Loading...