Nije novina da su Mirjam i njen suprug Shaldon Adelson obožavoci Trumpa. 

Oni su bili takozvani mega donatori Trampove predsjedničke kampanje 2016. godine u koju su uložili milione dolara, podseća Jevrejska telegrafska agencija (JTA). 

Međutim, doktorica Miriam Adelson je sada otišla korak dalje. Ona je u listu koji izdaje izrazila želju da se u budućnosti objavi biblijska knjiga nazvana po Trumpu. 

“Zar bi bilo previše moliti se da dođe dan da će Biblija dobiti ‘Knjigu o Trumpu’ kao što ima Knjigu o Jestiri u kojoj se slavi izbavljenje Jevreja iz drevne Persije”, napisala je Adelson. 

Trump je prošle godine nagradio Miriam Adelson, rođenu u Izraelu, Medaljom slobode u znak priznanja za njenu ljekarsku karijeru i filantropiju. 

Izraelski mediji su nedavno objavili da je 73-godišnja Miriam Adelson, supruga kazino magnata Shaldona najbogatija osoba u Izraelu ove godine. 

Ona je dospjela u vrh liste zahvaljujući nedavnom transferu imovine njenog supruga. 

Njeno bogatstvo procenjuje se na 22 milijarde dolara, a od kojih je najveći dio u akcijama korporacije Las Vegas Sands koje joj je prošle godine dao suprug.Adelson takođee kontroliše besplatni list “Izrael hayom” kao izdavač, presnoi Beta.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...