3.8 C
Bosanska Krupa
Ponedjeljak, 17 Januara, 2022

Umjetnica planira prodati svoju jajnu ćeliju u obliku NFT-a na Art Baselu

Umjetnica Narine Arakelian će na prestižnoj manifestaciji Art Basel, koja će se održati u Miami Beachu, prodavati svoju jajnu ćeliju u obliku nezamjenjivog tokena (NFT).

Ova 42-godišnja umjetnica armenskog porijekla izložit će sliku čiji je naziv “Live”, a sadržavat će ugovor pomoću kojeg će kupac moći dobiti njenu jajnu ćeliju.

NFT, odnosno nezamjenjivi token, nalikuje kriptovalutama, a predstavlja jedinstvenu digitalnu imovinu čija je popularnost naglo porasla u posljednjoj godini.

Arakelian je navela kako očekuje da će osoba koja kupi jajnu ćeliju odlučiti začeti dijete. Nada se da će je kupiti par koji je imao problema sa začećem.

“Veoma sam sretna što ću na svijet donijeti dijete kroz svoje umjetničko djelo. Ovo je predivna kombinacija kreativnosti, umjetnosti i života”, rekla je.

Inače, Arakelian je rođena u Sibiru. Diplomirala je na Državnom umjetničkom institutu Surikov u Moskvi 2015. godine, a zatim je završila jednogodišnju praksu na Odsjeku za digitalnu umjetnost na Umjetničkoj akademiji u Los Angelesu.

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci