Ženevski pravosudni organi istražuje misteriozno otkriće začepljenih toaleta novčanicama od 500 eura u ukupnoj vrijednosti od oko 100.000 eura u jednoj ekspozituri banke UBS i tri susjedna restorana.

Ove novčanice su izgleda bile makazama isječene, rekao je za Frans pres portparol ženevskog suda, Vensan Deruan, i potvrdio izvještaj lista Tribun de Ženev.

“Začepljivanje toaleta bilo je kao kolateralna šteta”, rekao je on.

Slučaj se dogodio sredinom maja, a o tome ko je to uradio još se ništa ne objelodanjuje.

Prvo su bili začepljeni toaleti u prostoriji sa sefovima jedne ekspoziture banke UBS, naveo je ženevski sud. Nekoliko dana kasnije toaleti tri restorana u okolini su imala isti problem.

Vlasti su uspjele da spase i sačuvaju dio novca, a dvije osobe su osumnjičene. U ovoj fazi pravosudni organi odbijaju da pruže dalje detalje o ovom slučaju pošto je istraga u toku.

Prema ženevskom listu, novac je pripadao Španjolkama koje su ga stavile u sef u Ženevi prije nekoliko godina.

Policija je saznala o slučaju zbog pritužbi restorana, nezadovoljnih što su im začepljeni toaleti, pa makar i novčanicama.

Da misterija bude veća, jedan advokat koji predstavlja osobe koje su bacile novčanice došao je i platio restoranima troškove otčepljivanja toaleta, rekao je Deruan i objasnio da su tada vlasnici restorana povukli tužbe.

Iako u Švicarskoj nije ilegalno uništavanje novčanica, kao ni začepljivanje toaleta sa novčanicama, sudske vlasti su riješile da sprovedu istragu iz predostrožnosti da povjere porijeklo novčanica i utvrde da li je sumnjivo, naveo je portparol suda.

Banka UBS nije davala saopštenja.

KOMENTARI:
Loading...