On je u svojoj vili na otoku organizirao razuzdane zabave koje su posjećivali mnogi jet-seteri tog vremena. Pripadnici aristokracije, milijunaši, pristajali bi na Zannone svojim jahtama, a potom bi se sa svojim domaćinom prepuštali orgijama, često na zabavama pod maskama.

U napadu ljubomore ubio suprugu i sebe 

 Casati Stampi bio je voajer, obožavao je gledati svoju suprugu Annu Fallarino, nekadašnju starletu koja je imala i glumačku karijeru, s drugim, uglavnom mlađim muškarcima. Navodno joj je dopuštao sve, osim da se zaljubi u svoje partnere. Dekadencija je trajala sve do trenutka dok je jednom nije uhvatio s ljubavnikom za svog nenadanog posjeta njihovom stanu u Rimu. Ubio ih je oboje, a potom i sebe.

Tada su u javnost isplivali najsočniji detalji koje je markiz pomno bilježio u svoj dnevnik sa zelenim satenskim koricama, a iza njih pronađena je i bogata arhiva eksplicitnih fotografija njegove supruge. Inače, za markiza ljubomora nije bila svojstvena. Navodno bi on sam dane provodio u lovu i dopuštao supruzi da se druži s mladićima na plaži. 

 

‘Svi smo znali što se tamo događa, ali o tome nitko nije govorio’, izjavio je za CNN turistički vodič Riccardo Peci koji živi na obliženjem otoku Ponza odakle se danas znatiželjnici mogu otisnuti brodom u razgledavanje Otoka orgija.

Sve je napušteno

Upravo je izoliranost otoka markizu i njegovim imućnim gostima jamčila privatnost, a nakon tragedije otok je posve napušten. Jedini stanovnici su mufloni kojima je talijanska aristokracija otok naseljavala zbog lova, a danas su zaštićena vrsta. Država je preuzela brigu za Zannone iako danas, osim svjetionika, ondje nema ništa. Tek ostaci vile koja je ionako sagrađena na srednjovjekovnom samostanu i koja je jedan od primjera bespravne gradnje koji očito muči i Italiju.

Zbog derutnog stanja zgrade turistima je zabranjeno posjećivati vilu, a od spomena na to vrijeme mogu tek uživati na plaži na kojoj se Anna Fallarino nekad zabavljala s mladićima.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...