Na ovoj fotografiji policajac iz San Francisca pozira sa mačkom, ali ne bilo kakvom. Naime, ova mačka je okončala trosatno pregovaranje između policajaca i osumnjičenog kradljivca automobila koji je prijetio da će skočiti sa zgrade.

Kako piše San Francisco Chronicle, policija je u srijedu zaustavila osumnjičenika dok je vozio ukradeni automobil. On je zatim pobjegao u obližnju zgradu, popeo se na treći sprat, te zaprijetio da će skočiti.

Nekoliko sati kasnije, pregovarači u saznali da je porodica osumnjičenog muškarca donijela njegovu mačku na mjesto događaja. Shvativši da je vrlo vezan za svoju ljubimicu, policija je to iskoristila i konačno ga nagovorila da siđe.

“Ovo je bilo genijalno. Nikada ne treba potcjenjivati ljubav između ljudi i njihovih ljubimaca”, rekao je glasnogovornik policije Albie Esparza.

“Drago mi je da su i policajci razmišljali ‘izvan okvira’, što je dovoljno utjecalo i na ovog momka da dođe pameti. On je dobrovoljno sišao, izašao je i zgrade i nije pružao otpor, te je bez incidenata odveden u pritvor. Očito je vrlo emotivno vezan za svoju mačku”, dodao je Esparza, prenosi BuzzFeed Animals.

KOMENTARI:
Loading...