Trogodišnjakinja ima IQ veći od Einsteina

1 minute čitanja

Ophelia Morgan-Dew proglašena je najpametnijim djetetom u Velikoj Britaniji. Njen IQ je 171, dok je genijalac Albert Einstein imao 160.

Ophelia je izgovorila prvu riječ s osam mjeseci, a brzo je svladala brojeve, boje i abecedu. Njena majka Natalie je shvatila da ima pametno dijete i odvela ju je stručnjacima koji su potvrdili da je djevojčica nadprosječna.

Djevojčica ima sjećanja na događaje prije navršene prve godine života, dok većina odraslih ne pamti ništa što se dogodilo prije nego što su navršili tri godine, piše Daily Mail.

– Voli sa mnom i tatom čitati knjige te raditi s brojevima i slovima na računaru. Jako je aktivna, uvijek nešto radi i živahna je. Predivna je djevojčica i bila bih ponosna na nju bez obzira na postignuća sve dok je zdrava i sretna – izjavila je Natalie.

Trogodišnjakinja je zahvaljujući visokom kvocijentu inteligencije, postala najmlađa članica MENSA-e.

Ophelia se nalazi vrhu u 0,03 posto populacije s obzirom na intelektualne sposobnosti. Ostvarila je bolji rezultat od 11-godišnjeg Arnava Sharme (162) i 12-godišnjeg Rahula Doshija (162) koji su do sada nosili titulu najpametnije djece Velike Britanije.

Podijeli ovaj članak