Majčino mlijeko opisuju kao “tečno zlato”, a kada se pogleda pod mikroskopom, jasno je i zašto. Ono ima brojne prednosti i za majku i za dijete pa se žene potiče na dojenje u prvim mjesecima života.

Jansen Howard na Facebooku je objavila video za kojim je internet poludio.

Novopečena majka pokazala je kako izgleda kap njenog mlijeka pod mikroskopom, a video je pregledan više od dva miliona puta u dvije godine. 

You guys… this is SO COOL!!!!!!!! this is the living liquid gold we call breast milk in motion!!!! My dad is a blood microscopist and this is a single drop off my breast milk under his microscope!!!! It's miraculous and it's ALIVE tailored to my babies needs at this moment!!!! Absolutely amazing!!! Follow me on Instagram… jansenshowardart_

Posted by Jansen Howard on Subota, 7. Januar 2017.

“Ljudi, ovo je super. Ovako izgleda kap majčinog mlijeka pod mikroskopom. To je čudesno i krojeno prema potrebama moje bebe u ovom trenutku”, napisala je.

Njeno divljenje dijeli više od 2.800 ljudi koji su video komentirali, kao i 16.000 onih koji su ga podijelili.

The Huffington Post javlja da je Howard odlučila promotriti mlijeko nakon što joj se dijete razboljelo.

“Čula sam da se mlijeko mijenja kako bi odgovaralo potrebama djeteta u svakom trenutku, pa tako i kad je bolesno. Tada se u njemu nalaze antitijela koja će pomoći bebi da se lakše izbori s bolešću”, rekla je Howard, prenosi Index.hr

KOMENTARI:
Loading...