Učenica iz Irana je na Mensinom testu inteligencije postigla broj 162, što je najveći broj ikada, pobjedivši tako i renomirane naučnike iz istorije.

 

Tara Sharifi (11) postigla je rezultat koji je za dva broja veći od procijenjenog IQ fizičara Alberta Ajnštajna i poznatog fizičara Stivena Hokinga.

 

 Tara je rekla kako nije očekivala ovakav rezultat.

– Šokirala sam se kada sam dobila rezultat. Nikada nisam očekivala da ću dobiti toliki broj – izjavila je djevojčica.

Ona je test polagala na Oksfordu i morala je da odgovori na postavljena pitanja. U pitanju je bio neverbalni test koji se fokusirao na Tarinu sposobnost da razumije značenja riječi.

– Odluku sam donela zajedno sa roditeljima. To je bila divna prilika za upoznavanje drugih ljudi u Mensa sistemu – dodala je Tara.

#GirlsCan: Brava to #TaraSharifi 11 from @AylesburyHigh, who scored 162points, the highest on the #Mensa #IQ test, 2points higher than the estimated IQs of #AlbertEinstein & #StephenHawking. https://t.co/28eGZD0IfP… via @bucks_herald @neilbucksherald #immigrants #IranianWomen pic.twitter.com/O5f8ogPVln

— IranianWIN (@IranianWin) May 26, 2019

Djevojčica se sada kvalifikuje za članstvo u Mensi, koje je poznato kao društvo visokog IQ-a i kaže da se raduje susretu sa drugim članovima Mense na nekim od skupova organizacije.

– Moji drugovi u školi su impresionirani rezultatom. Željela bih da jednoga dana radim nešto što je povezano sa matematikom – istakla je devojčica.

Odličan rezultat iznenadio je i njene roditelje.

– Ponosan sam ali i iznenađen rezultatom. Dešavalo se da gledamo TV a ona odgovori na matematička pitanja prije takmičara. Mislio sam samo da joj to dobro ide – istakao je njen otac.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...