28.7 C
Bosanska Krupa
Četvrtak | 11. Augusta 2022.

STRAVA U SLOVENIJI: Muškarac uhvatio mačku pa je bacio u ambis, prijatelj sve snimio i objavio na Facebooku, a kad je došla policija….

Policija je objavila da su muškarca prijavljenog zbog navodne okrutnosti prema životinji identificirali, no da je utvrđeno kako je snimka objavljena na Facebooku stara nekoliko godina i da je mačak preživio incident, što im je posvjedočila i obitelj kod kojega su ga našli.

Slovenski kazneni zakonik za “surovo postupanje” ili “nepotrebno mučenje” životinja predviđa globu od 800 do 1200 eura ako se to ocijeni prekršajem, no ako je došlo do trajnog sakaćenja životinje ili njene smrti, onda počinitelj može i kazneno odgovarati te dobiti do dvije godine zatvora.

Kako navode slovenski mediji, društva za zaštitu životinja od mučenja traže oštre sankcije protiv ovakvih počinitelja, a jedna je anonimna ljubiteljica mačaka za televizijsku postaju POP-TV kazala da kaznama mlade ljude treba spriječiti na samom početku da muče životinje, jer će svoju agresiju i okrutnost prije ili kasnije pokazati i na ljudima.

Kako prenosi ta televizijska postaja, osumnjičenog, navodno maloljetnika od 17 godina čiji identitet službeno nije otkriven, sumnjiče i zbog vandalizma, odnosno uništavanja defibrilatora koji je bio postavljen na Bledu za hitnu reanimaciju u slučaju zatajenja srca, prenosi Index.her.

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci