Tinejdžer iz Kentuckyja koji je podigao tužbu jer mu je bilo privremeno zabranjeno pohađati školu zbog toga što se odbijao cijepiti protiv vodenih kozica, dobio je vodene kozice, javlja NBC.  

Jeromeu Kunkelu (18), studentu u školi Our Lady of the Sacred Heart Assumption Academy, prošlog su se tjedna pojavili prvi simptomi zaraze vodenim kozicama (varičelama), a obitelj se nada da će se u potpunosti oporaviti do sljedećeg tjedna, izjavio je za NBC obiteljski odvjetnik Christopher Wiest.

Cjepivo iz abortiranih fetusa

Kunkel i njegova obitelj koji su zbog svojih religioznih uvjerenja odbili cijepljenje, ne žale zbog te svoje odluke. Naime, neki konzervativni katolici protive se cijepljenju protiv vodenih kozica jer se cjepivo šezdesetih godina prošlog stoljeća proizvelo na temelju stanica dva abortirana fetusa.

“Radi se o njihovim čvrstim vjerskim uvjerenjima. Oni su cijelo vrijeme bili svjesni toga da on može dobiti ospice i pomirili su se s tim“, rekao je Wiest.

Na sudu protiv odluke zdravstvenih službi

Zbog izbijanja epidemije vodenih kozica u školi koju pohađa mladić, državne službe su u ožujku privremeno zabranile necijepljenim studentima pohađanje nastave. Jerome Kunkel i njegova obitelj smatrali su da je takva odredba neutemeljena te su je bezuspješno pokušali osporiti na sudu.

Obiteljski odvjetnik smatra da je zabrana bila u potpunosti besmislena te da je zbog nje odgođeno pohađanje nastave njegovom klijentu.

“Zabrana je bila glupa”, rekao je Wiest. “Mogao je dobiti vodene kozice još u ožujku i do sada bi se već vratio u školu.”

Državni zdravstveni djelatnici optužili su Wiesta za “umanjivanje značaja nekih opasnih posljedica zaraze vodenim kozicama”.

“Poticanje širenja akutne zarazne bolesti u zajednici, zapravo je bezobzirno zanemarivanje zdravlja i sigurnosti prijatelja, obitelji, susjeda i ostalih građana”, navodi se u priopćenju Odjela za zdravstvo Kentuckyja.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...