Nekoliko europskih tabloida pustilo je prije nekoliko tjedana u javnost informaciju da je Menasche na Schumacheru koristio eksperimentalnu terapiju, ali on je odlučio to opovrgnuti. 

“Nisam čarobnjak i ne radim čuda. Moj tim i ja ne eksperimentiramo, taj termin za nas ne postoji i ne odgovara onome što medicina zapravo jest”, rekao je Menasche, čije riječi prenosi Marca, pa je dodao: 

“Dogodila se eksplozija pozornosti nakon medijskih napisa, ali situacija se normalizirala. Puno smo napredovali u zadnjih 20 godina, ali i dalje znamo malo o stem ćelijama”, zaključio je Menasche.

Još se oporavlja 

Podsjetimo, prošlo je više od pet godina otkako je Michael Schumacher stradao na odmoru sa sinom Mickom na skijanju u francuskim Alpama.

Otišao je na neoznačeni dio staze, nezgodno je pao i sletio je ravno na glavu na jedini veći kamen u krugu od nekoliko desetaka metara.

 

Legendarni vozač Formule 1 još se oporavlja, a informacije o njegovom stanju svode se na medijska nagađanja i detalje koje otkrivaju najčešće anonimni izvori.

Menasche nije prvi koji se oglasio

“Da, u mojoj je skrbi i uvjeravam vas da je pri svijesti”, rekla je medicinska sestra iz spomenute bolnice, a prije dva tjedna je svoj sud dala i Matilde Leonardi, jedna od vodećih talijanskih stručnjakinja za to područje medicine.

“Ne postoji eksperimentalna terapija matičnim stanicama koja bi imala pozitivan učinak na pacijente u stanju minimalne svjesnosti poput Michaela Schumachera”, rekla je Leonardi, direktorica istraživačkog centra Neurološkog instituta Besta u Milanu i članica Talijanskog društva neurologa, pa je dodala: 

“Informacija koja je dospjela u javnost o bivšem vozaču samo daje lažnu nadu i zavarava obitelji pacijenta.”

(Index.hr/SB)

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...