Jedan od najpoznatijih istupa ovog crnogorskog glazbenika zbio se ratne 1992. godine. Rambo se popeo na pozornicu Beogradskog proljeća tijekom nastupa njegove kolegice Bebi Dol, ispričao se kolegici pa izgovorio: “Imam dvije minute za obraćanje naciji. Da vam kažem, dok mi sviramo, tu padaju bombe na Dubrovnik i Tuzlu. Nećemo zabavljati biračko tijelo. Jebem vam mater.”

Nakon što je završio, demonstrativno je bacio mikrofon na pod, a sve je to uživo prenosila Radiotelevizija Beograd. 

Nakon toga je Beogradsko proljeće, manifestacija koja se održavala od 1961. godine u glavnom gradu Srbije, ugašeno, a ponovno je organizirano u 2000-ima. 

Rambo je karijeru započeo 1979. godine u jazz-punk bendu Radioaktivni otpad. Godine 1984. je s grupom Egzodus svirao u sarajevskom hotelu Bristol na otvaranju Olimpijskih igara. 

Poznat je po kritici turbofolka (skovao je naziv za taj glazbeni pravac) i nacionalizma te čestim satiričnim tekstovima i komentarima. Pravo mu je ime Antonije Pušić.

“Evo nekoliko dana pokušavam da razumijem zašto bi bilo ko, bilo gdje zabranjivao koncert Bajage? Jedino objašnjenje koje može da bude logično je što Bajaga i Instruktori ne sviraju turbo folk koji je koliko vidim sasvim dobrodošao baš u svakom djelu pokojne SFRJ”, napisao je u kolovozu 2018. godine nakon što je zabranjen Bajagin koncert koji se trebao održati u Karlovcu.

قالب وردپرس

Komentari: