Da političke ambicije i opće znanje često ne idu zajedno, njemačku javnost je uvjerio i Otfried Best, kandidat desne radikalne Nacionalno-demokratske stranke Njemačke (NPD) na lokalnim izborima u Voelklingenu u Sarskoj.

On je ratoborno najavio da će kad postane gradonačelnik grad očistiti od arapskih brojeva!

– Gospodine Best, prema zakonu o gradnji, svaki vlasnik nekretnine je obavezan na svoj objekt postaviti ulični broj kojeg mu je dodijelila općina. Užasnulo me je kada mi je upalo u oči da su u Voelklingenu mnogi kućni brojevi ispisani arapskim brojevima. Što ćete poduzeti protiv ove najezde strane kulture? – glasilo je pitanje predstavnika Die Partei, čiji se članovi sami nazivaju satiričnom strankom i često izruguju druge kandidate.

Već su za vrijeme postavljanja pitanja mnogi u dvorani prasnuli su u smijeh, ali to nije smelo NPD-ovog političara da najavi protjerivanje arapskih brojeva koji su u cijeloj Evropi (kao i u cijelom zapadnom svijetu) u upotrebi još od 12. stoljeća kad su zamijenili rimske brojeve.

– Čekajte samo da postanem gradonačelnik. Sve ću to promijeniti i ponovo vratiti “normalne” brojeve – rekao je Otfried Best.

KOMENTARI:
Loading...