12.4 C
Bosanska Krupa
Subota, 23 Oktobra, 2021

Predmeti koje je koristio Al Capone prodani za tri miliona dolara, najskuplji je pištolj

Na aukciji održanoj proteklog vikenda u Kaliforniji prodani su brojni predmeti koje je koristio zloglasni američki gangster Al Capone.

Tokom aukcije su prodani predmeti u vrijednosti od tri miliona dolara, a riječ je o ukupno 174 predmeta među kojima su bili pištolji, lične fotografije, nakit i namještaj.

Aukcija pod nazivom “A Century of Notoriety: The Estate of Al Capone” obavljena je u privatnom klubu u Kaliforniji, a sudjelovalo je gotovo hiljadu ponuđača. Najpopularniji predmet je bio Caponeov omiljeni pištolj za koji je novi vlasnik izdvojio 860.000 dolara.

Vjeruje se da se radi o najskupljem pištolju iz 20. stoljeća.

Al Capone je bio mafijaš iz Chicaga poznat kao “Državni neprijatelj broj 1”, a tu “titulu” je stekao zbog onoga što je činio tokom dvadesetih godina prošlog stoljeća. On je završio u zatvoru zbog utaje poreza, a nekoliko godina je proveo i u zloglasnom zatvoru Alcatraz.

Njegova imovina je bila u posjedu porodice gotovo 75 godina nakon što je Al Capone preminuo 1947. godine.

Jedna od njegovih unuka, Diane Capone, rekla je da je odlučila prodati predmete jer ona i njene sestre stare, a drugi razlog je to što požari prijete njihovim domovima u Kaliforniji.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci