17.1 C
Bosanska Krupa
Nedjelja | 26. Juna 2022.

POLICIJA RIJEŠILA SLUČAJ TROSTRUKOG UBISTVA, SVI OSTALI U ŠOKU KADA SE OTKRILO KO JE UBICA: Policija ga pronašla u kokpitu aviona

- Oglas-

Tužitaštvo smatra da je odgovoran za smrt Calvina i Pamele Phillips i njihovog susjeda Edwarda Dansereaua. Tijelo ustijeljenog Calvina Philipsa pronađeno je u njegovom domu u Pembrokeu u Kentuckyju, a u kukuruzištu nekoliko kilometara dalje otkrivena su tijela njegove supruge Pamele i Edwarda Dansereaua u zapaljenom autu.

Nakon ubistava Martin se odselio iz Kentuckyja i u vrijeme hapšenja živio je u Sjevernoj Karolini. Uredno je radio kao pilot za American Airlines, a s obzirom da je uhapšen u kokpitu, na fotografiji iz policijske stanice Martin je u pilskoj uniformi.

 Policija je osumnjičenika odmah stavila u lisice i prošetala kroz avion na očigled šokiranih putnika:

– Ovako nešto smo vdijeli samo u filmovima. Bilo je jako napeto, a čini mi se da su njegove kolege znale da nešto s njim nije u redu – rekla je putnica Ashley Martin za WDRB.

Do suđenja će biti u pritvoru u Christian Countyju, gdje su se ubistva dogodila.

Tužitelj Andy Beshear iz Kentuckyja preuzeo je slučaj 2017. nakon što ga je kontaktirao Phillipsov sin i kazao da se boji kako je istraga zamrla. Rođaci su u izjavi priopćili da ih “progoni ono što im je počinjeno, ali da ih nadalje progoni pomisao da je netko i dalje slobodan činiti štogod poželi, onkraj uljudbe ljudskog roda ili zakona”.

(Jutarnji/SB)

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci