35.6 C
Bosanska Krupa
Subota, 31 Jula, 2021

Penthaus u Majamiju je najskuplja nekretnina ikada plaćena kriptovalutom

- Oglas-

Ove sedmice je penthaus u Majami Biču (Miami Beach), vrijedan 22,5 miliona dolara, kupljen kriptovalutom – što ga čini najskupljom imovinom koja je ikad plaćena korištenjem digitalne valute.

Stan površine 1.544 kvadratna metra nalazi se na devetom spratu 12-spratne zgrade i uključuje četiri spavaće sobe i četiri kupaonice. Kupac (koji ostaje anoniman) će uživati na terasi od 902 kvadratna metra s pogledom na okean.
Štaviše, zgrada nudi zatvoreni i otvoreni bazen, krovno tenisko igralište, teretanu, joga studio i saunu. Tu su i dječija igraonica, ugostiteljska kuhinja i parkirna mjesta s kontroliranom temperaturom.

– Kriptovaluta je budućnost bogatstva i vjerujemo da je ovo samo početak – rekao je Džovani Faščijano (Giovanni Fasciano), marketing menadžer kompanije koja je projektovala zgradu u Majamiju.

Vijesti o prodaji dolaze baš u trenutku kada vrijednost bitcoina ponovo raste, a i sam gradonačelnik grada Majamija Francis Suarez je više puta govorio o svom nastojanju da prihvati oblik plaćanja.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci