Ukoliko ste pod stresom i ako imate nesanicu, ovaj video će vam sigurno pomoći. Video pokazuje rijeku na sjeveru Irske okruženu šumom i mostić na njoj. Osim predivnog prizora za oči, video je postao megapopularan zbog zvukova prirode koji nevjerovatno opuštaju.

Napravio ga je vizuelni umjetnik Džoni Loson tako što je dvije godine snimao istu scenu u prirodi, na toj rijeci. Ni sam nije bio sjestan koliko njegov rad pomaže ljudima koji imaju problema sa stresom i nesanicom.

Počeli su da mu pišu iz cijelog sveta impresionirani time kako ih video uspavljuje. Pisma mu stižu čak iz Sjeverne Koreje, Afrike, Japana itd.

Minutaža mu je savršena – nešto više od osam sati, upravo koliko je dovoljno za zdravo spavanje. Zahvaljujući tome, ako se neko i probudi usred noći, zvukovi će ga ponovo brzo uspavati.

U jednom od pisama koja su umetniku stigla stoji:

“Otkako sam otkrio taj video, duže spavam i dani su mi bolji. Borio sam se s pokušajima spavanja u tišini, ali nešto mi je nedostajalo i bio sam frustriran svako jutro nakon buđenja. Sad jednostavno pustim video, a zvuk me lijepo uspava i osjećam se mnogo bolje u jutarnjim satima. Hvala vam što ste mi to omogućili”

KOMENTARI:
Loading...