4.1 C
Bosanska Krupa
Utorak, 26 Oktobra, 2021

OTAC SADIO 'TRAVU' PA GA KĆERKA SLUČAJNO ODALA: Danima nije dolazila na nastavu, a kad su policajci ušli u kuću imali su šta vidjeti…

Policiju je na to slučajno upozorila njegova sedmogodišnja kćerka. S obzirom na to da je djevojčica često izostajala sa nastave, učiteljica je željela da zna u čemu je problem.

Sedmogodišnjakinja joj je odgovorila da ne može da boravi u svojoj sobi, jer njen otac tamo “uzgaja cvijeće”, piše lokalni list La Voix du Nord.

Pošto je policija obavila pretres kuće, ustanovljeno je da na cijelom jednom spratu uzgaja kanabis. Policija je pronašla i sav pribor potreban za njegov uzgoj.

Na sudu je ovaj četrdesetogodišnji otac izjavio da je prije tri godine počeo da puši marihuanu i da “se navukao”, odnosno da dnevno popuši deset do petnaest “jointa”.

Prošle jeseni trebalo je da preuredi dječije sobe, ali je zbog ovisnosti odlučio da ih pretvori u prostor za uzgoj kanabisa.

Pred sudom je rekao da marihuana nije namijenjena prodaji, već je uzgajao isključivo za vlastite potrebe.

Porota i sudija su mu povjerovali, pa je osuđen na 18 mjeseci zatvora, od čega se polovina vremena odnosi na uslovnu kaznu, prenose Agencije.

قالب وردپرس

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci