Boji kosu u plavo i pink, energično pleše uz hip hop i regeton, sarađivala je sa umjetnicima kako što je Camilo, a nije pop zvijezda.

– To je najbolji poklon koji mogu da dobijem. Ranije sam se svojim šalama smijala samo ja, a pogledajte sada, toliko ljudi – rekla je Roqueta za špansku novinsku agenciju EFE, a prenosi La Razon.

Roketa, profesorka muzike u penziji, kaže da je sve počelo na početku pandemije koronavirusa, tokom kojih se popularizovao TikTok, platforma na kojoj korisnici postavljaju kratke video snimke.

Svojim zaraznim smijehom, Roqueta je ubrzo opčinila sve koji su gledali njene prve video materijale iako priznaje da u početku nije znala kako da ih obriše. Možda je ta spontanost koja joj dopušta da postavi video kako vježba harmoniku ili objašnjava neki recept dio njene popularnosti na TikToku.

Pregledi njenih objava su višestruko porasli kada je Camilo, jedna od najvećih pjevačkih zvijezda današnjice počeo da objavljuje kratke video snimke sa njom.

– Rekao mi je , želim da pjevaš sa mnom ovu pjesmu, a ja sam mu odgovorila, dobro, naučit ću tekst. Kaže da sam ja njegov omiljeni tiktoker – rekla je Roqueta kroz smijeh.

Jedna od njenih najvećih želja je da ga upozna.