Za prostor od dvadesetak metara kvadratnih vam je potrebna pristojna klima jačine 2,5 kW. Ne želite da se odmah pokvari pa ciljate na provjerene, ali jeftinije brandove. Kad tu uračunate još montažu od strane ovlaštenog servisera kako ne biste izgubili garanciju – cijena užitka u rashlađenoj prostoriji dostiže ne tako malu sumu novca, piše Idesh.net.

Pošto nemamo svi taj luksuz, moramo izmišljati nove načine rashlade životnog prostora i organizma.

Ventilatori su relativno jeftina opcija, ali nemaju prevelike rashladne mogućnosti. No ako ga uparite s posudom leda, situacija će biti već nešto bolja.

Business Insider je nadogradio tu ideju te složio kratki tutorial u kojem upotrebom jeftinih materijala i jednog ventilatora za petnaestak minuta možete složiti jednostavni “klima uređaj”.

Potrebno vam je:

jedan ventilator
jedan hladnjak od stiropora (tj. kutija od stiropora)
marker
skalpel
fleksibilna cijev za ventilaciju
ductape

Ako vam je teško nabaviti stiroporni “cooler” – umjesto njega možete kartonsku kutiju obložiti najlonom ili kilometrima aluminijske folije, ali stiropor se s razlogom koristi za izolacijska posla. Ideja nam se sviđa, možda i sami odlučimo složiti ovakvu klimu za maratonsko gledanje filmova Bud Spencera i Terence Hilla.

KOMENTARI:
Loading...