34.8 C
Bosanska Krupa
Petak, 30 Jula, 2021

Najveća bundeva u Hrvatskoj teži 420 kilograma

- Oglas-

Bundeva teška čak 420 kilograma pobijedila je na 13. tovarničkom jesenskom festivalu koji organiziraju općina Tovarnik i Odbor za provedbu festivala.

Na tradicionalnom festivalu sudjelovalo je stotinjak izlagača, a pobjedu je odnio Zvonimira Tišnjera iz Nove Subocke ispred Ivana Udovičića iz Beravaca i Đorđa Vukadinovića iz Jarka (Vojvodina) čije su bundeve imale istu težinu od 340 kilograma i tako podijelili drugo i treće mjesto.

– Već godinama pokušavam uzgojiti ovakvu bundevu i tek sad sam uspio. Nije to lak posao. Morate svakodnevno bdjeti nad sadnicama i opskrbljivati ih dovoljnim količinama gnojiva i vode – rekao je Tišner.

Po njegovim riječima, divovskim je tikvama dnevno potrebno i nekoliko stotina litara vode, ovisno koliko je godina sušna.

Predsjednik Organizacijskog odbora za provedbu festivala Marinko Beljo rekao je kako festival raste iz godine u godinu kako po broju izlagača tako i po broju posjetitelja.

Bundeva od 420 kilograma dobila je titulu najveće, i to ne samo u Tovarniku i Hrvatskoj nego, prema dostupnim informacijama, i u široj regiji.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci