3.6 C
Bosanska Krupa
Četvrtak, 9 Decembra, 2021

Na autoputu u Kaliforniji vozači kupili novac koji je ispao iz blindiranog vozila

Nakon što je u petak, 19. novembra, iz blindiranog vozila počeo ispadati novac drugi vozači su zaustavili svoja vozila, izašli iz njih i uzimali novac koji se nalazio na autoputu u Južnoj Kaliforniji.

To se desilo u jutarnjim satima kada je novac prevožen od San Diega ka Federalnom depozitu u Washingtonu. Policijski narednik Curtis Martin je izjavio da su se tokom vožnje otvorila vrata blindiranog vozila i tom prilikom je ispalo nekoliko torbi u kojima je bio novac.

U torbama su uglavnom bile novčanice od jednog dolara i 20 dolara. Drugi vozači, vidjevši novac na autoputu, su zaustavili vozila. Izašli su iz njih i uzimali novac koji su zatekli. To je izazvalo saobraćajni haos, a objavljen je i videosnimak ovog događaja.

Dvije osobe su uhapšene na mjestu događaja. Narednik Martin je upozorio da bi ostali koji su uzeli novac mogli biti sudski procesuirani. Ukazao je na to da policija ima snimke događaja te da je u istragu uključen i FBI.

Nadležni još nisu saopćili koliko novca je ispalo iz vozila. Međutim, već je nekoliko ljudi vratilo novac koji su zatekli. Prema Martinovim riječima, vraćaju mnogo novca, prenosi agencija Associated Press (AP).

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci