26.9 C
Bosanska Krupa
Četvrtak | 30. Juna 2022.

Musk zaposlenima u Twitteru najavio otpuštanja

- Oglas-

Elon Musk obratio se prvi put zaposlenima u Twitteru i rekao da će kompanija morati smanjiti broj zaposlenih.

Također je ponudio i par novih detalja o njegovom planu preuzimanja mreže vrijedne 44 milijarde dolara.

Izvršni direktor Tesle, koji je i izvršni direktor raketne kompanije SpaceX, rekao je osoblju na Twitteru da želi povećati broj korisnika usluge sa 229 miliona na najmanje milijardu ljudi i poručio da će oglašavanje ostati važno za kompaniju, uprkos tome što je ranije rekao da vjeruje da Twitter ne bi trebalo da prikazuje oglase, prenosi Reuters.

– Mislim da je oglašavanje veoma važno za Twitter. Nisam protiv reklamiranja. Vjerovatno bih razgovarao s oglašivačima i rekao, ‘hej, hajde da se samo pobrinemo da oglasi budu što zabavniji’ – rekao je Musk.

Tokom sastanka nije ponudio novosti o finaliziranju ugovora o preuzimanju Twittera. Ponovio je da još uvijek pokušava saznati više o botovima i spam nalozima na Twitteru, što je nazvao svojom najvećom brigom.

Odgovarajući na pitanje da li očekuje otpuštanja, Musk je rekao da su potrebne “neke racionalizacije broja zaposlenih i troškova”.

– Trenutno, troškovi premašuju prihod – rekao je, dodajući da “svako ko ima značajan doprinos ne bi trebao imati o čemu da brine”.

Predstojeće preuzimanje Twittera naišlo je na rašireni skepticizam i zabrinutost među zaposlenicima kompanije sa sjedištem u San Franciscu, od kojih su neki zabrinuti da će Musk ublažiti pravila o određenim sadržajima.

Milijarder je rekao osoblju Twittera da vjeruje da bi korisnicima trebalo dozvoliti da govore “prilično nečuvene stvari” na stranici sve dok sadržaj nije nezakonit.

Akcije Twittera pale su za 1,5 posto, a Tesle za više od devet posto u popodnevnom trgovanju.

(Vijesti.ba / RSE)

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci