Fina lubenica ljeti donosi veliko osvježenje, a volimo je i zato što hidratizira organizam.

Kad god vam je potrebna niskokalorična okrepa, najbolje što možete napraviti jest posegnuti za lubenicom koju ste rashladili u hladnjaku.

Uz jedan neočekivani dodatak lubenica će postati još ukusnija i sočnija: narezane komade lubenice jednostavno začinite s malo soli.

Možda vam zvuči čudno soliti vodenastu voćku kao što je lubenica, ali sjetite se klasične talijanske kombinacije dviju namirnica koje idu savršeno jedna s drugom – slani pršut i dinja. 

Osim što će lubenici dati neodoljivi slatkasto-slani okus, sol će zapravo dodatno naglasiti slatkoću lubenice, zbog koje ćete voćnu kraljica ljeta još više zavoljeti.

Lubenica nije jedina namirnica čiji se okus pojačava dodavanjem soli – i druge biljke je preporučljivo začiniti s malo soli.

(Zadovoljna.hr)

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...