16.3 C
Bosanska Krupa
Petak, 17 Septembra, 2021

Mladi Britanci mogu dobiti besplatnu pizzu ako se vakcinišu

- Oglas-

U Velikoj Britaniji će pizzom pokušati motivisati mlade osobe da se vakcinišu protiv koronavirusa. Ponudit će im popuste za ovu popularnu hranu, pa i besplatne obroke, ako se imuniziraju.

Ovu aktivnost podržali su ugostitelji, kao i firme koje se bave dostavom hrane i pića, a riječ je o inicijativi Ministarstva zdravstva i socijalne politike. Primarni cilj je podstaći što više osoba mlađih od 30 godina da se vakcinišu do završetka ljeta.

Više od 90 posto Britanaca je vakcinisano najmanje jednom dozom vakcine, dok je jednom dozom imunizirano skoro 60 posto građana između 18 i 30 godina, podaci su nadležnih. Ministar zdravstva Sajid Javid se zahvalio kompanijama koje su podržale ovu inicijativu, a među njima su Uber, Deliveroo i Pizza Pilgrims. Pozvao je mlade da iskoriste ovu ponudu.

“Vakcinacija ne samo da štiti vas, one koje volite i vašu zajednicu, već pomaže i u tome da ponovo radite ono što niste mogli raditi tokom pandemije”, napomenuo je Javid.

Velika Britanija je među zemljama koje pokušavaju na različite načine podstaći ljude na vakcinaciju. Za podsjetiti je da je američki predsjednik Joe Biden prošle sedmice pozvao centralnu i lokalne vlasti da ponude 100 dolara svakom ko se vakciniše.

Uprkos povećanju broja pozitivnih na virus, Britanci su odlučili da u potpunosti ukinu epidemiološke mjere, podsjeća agencija Associated Press.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci