Boravak u bolnici djeci je jako težak, posebno kada su spojena na infuziju ili neki lijek koji kroz iglu ulazi u njihov krvotok. Pogled na tu vrećicu, koja visi iznad kreveta, dao je genijalnu ideju 12-godišnjoj Elli Casano iz SAD-a.

Smislila je kako to iskustvo učiniti ugodnijim – tako da se vrećica ili boca sakrije u posebno dizajniranog medu kojeg je nazvala ‘Medi Teddy’. Ova dosjetljiva djevojčica zbog vrlo rijetke kronične bolesti, idiopatske trombocitopenične purpure (sklonost krvarenju zbog manjka trombocita), mora svakih osam sedmica dolaziti u bolnicu gdje intravenozno prima terapiju.

– Kad sam imala prvu infuziju, bila sam iznenađena i pomalo prestrašena izgledom cijevi i medicinske opreme na mom intravenoznom stalku. Vidjela sam da nisam jedina, već da se i ostala djeca u bolnici osjećaju isto kao ja. Tada sam počela razmišljati kako to iskustvo učiniti ugodnijim, i tako je nastao Medi Teddy. Nadam se da će pomoći drugoj djeci jednako kako pomaže i meni – napisala je Ella na svojoj internetskoj stranici.

Izum je patentirala i napravila prototip, a sada treba dati izraditi najmanje 500 komada kako bi mogla isporučiti prvu narudžbu.

Kako bi prikupila novac za ovaj pothvat, njezina obitelj pokrenula je kampanju sakupljanja donacija na GoFundMe. Ella ih planira podijeliti bolesnoj djeci koja moraju često u bolnicu kao i ona, prenosi abc7chicago.com.

(SB/24sata.hr)

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...