Idemo još jednom ponoviti: ne treba dirati divlje životinje, ne treba se igrati s njima i ne treba ih “čačkati”. Pogotovo ne one koje vas u jednom trenu mogu iskidati na komadiće – kao što to mogu lavovi.

Dakle, ne preporučuje se da, dok ste na safariju, izbacite ruku kroz prozor i pokušate dirati lava.

Mislite da pretjerujemo?

Video koji smo pogledali (i koji je opet isplivao na površinu “interneta”) pokazuje drugačije – naime, neki pametnjaković mislio je kako je uredu izbaciti ruku kroz prozor vozila i dirati lava… Treba li uopće i reći da se lavu ovo nije svidjelo, pa je zarežao, pokazao očnjake i krenuo napasti ovu…osobu, koja je prvo kriknula, pobjegla, a onda zatvorila prozor.

Cijela situacija prilično je naljutila i rendžere u parku u Južnoj Africi.

Naas Smit, jedan od njih, rekao je: “Ne biste vjerovali kojom brzinom lav može napasti i kojom je brzinom mogao otkinuti ruku osobe koja ga je dirala. Mogao ga je u jednom trenu izvući kroz onaj prozor i ubiti. Ovo je bilo nevjerovatno, nevjerovatno glupo.”

“Mogao je i razbiti staklo i uletiti unutra pa napasti sve što mu se nađe pod šapom. Ljudi, ovo su divlje životinje! A, da ih je lav napao, onda bi mi morali ubiti lava – ako bi bila riječ o šefu čopora, to bi tek imalo nesagledive posljedice. Ne vjerujem šta ljudi rade i, kad ovo naprave, zaslužuju sve što se poslije može desiti”, kazao je iznervirani Smit.

KOMENTARI:
Loading...