Nova godina nije dobro počela za Norvežanina čiji je Tesla Model S potpuno izgorio u petak ujutro. Da bi stvar bila još gora, auto je kupio prije tek dva dana!

Auto je bio na punjenju kada je odjednom planuo. Srećom, niko nije povrijeđen, no autu nije bilo spasa. Zbog prirode požara, odnosno zato što se radi o električnom autu, požar se nije mogao gasiti običnom vodom tako da su vatrogasci mogli samo gledati kako Model S gori.

Vatrogasci su posebnom pjenom zaštitili područje kako bi kontrolirali plamen. Rekli su da su požari električnih automobila novost za njih, s obzirom na to da imaju litijeve baterije koje su iznimno zapaljive, što dodatno otežava gašenje.

Zasad se ne zna uzrok požara, a iz Tesla Motorsa nisu komentirali slučaj. Nagađa se da je punionica na kojoj se automobil punio imala neke poteškoće u radu jer iako je tek postavljena, ondje je samo privremeno pa se posumnjalo u njen kvalitet.

Ovo nije prvi put da se Model S našao u vijestima zbog požara. Prije dvije godine u Washingtonu se zapalio Tesla S nakon sudara, a u Torontu je jedan počeo gorjeti dok je bio parkiran u garaži.

KOMENTARI:
Loading...