15.2 C
Bosanska Krupa
Četvrtak, 9 Jula, 2020

KO JE EMINE ERDOGAN: Supruga predsjednika Turske je prava šopingholičaka, ali za nju se veže i GOMILA SKANDALA

No, Emine Erdogan gotovo opsesivno troši novac. Voli kupovati skupu dizajnersku odjeću, antikvitete, skupe cipele. Dok njen suprug vodi razgovore oko migrantske krize, zbog nje se zatvaraju skupocjeni shopping centri kako bi prva dama Turske obavila kupnju u miru. 

Turski mediji ovih dana pišu da je tokom posjeta Japanu ona pokazala torbicu vrijednu pedesetak hiljada dolara što, prema tamošnjim medijima, je otprilike iznos kojeg 11 osoba može zaraditi u godinu dana, ako su na minimalnoj plaći.

Kupovala pet sati, zaustavila promet

Šopingirala je u Bruxellesu tokom pregovora o zaustavljanju migrantske krize. Kupovala je pet sati, a čak je na sat vremena paralizirala promet u gradu. U Varšavi je na sajmu antikviteta u jedno poslijepodne potrošila 37.000 funti.

U Grčkoj je bila nešto skromnija. Kupila je samo sedam pari cipela i platila ih, uz popust od 15 posto, 850 eura. 

Turske vlasti, naravno, pokušavaju ispeglati njen imidž pa je u novinama prikazuju kao štedljivu i predanu domaćicu. Ona tako čuva kore od jabuka i limuna kako bi od njih napravila sirće, a ne bacaju se ni koštice maslina i datulja. 

Isti članak propustio je spomenuti kako štedljiva Emine u palači od 600 miliona eura i 1.000 soba najradije pijucka  poseban čaj od 1.800 eura po kilogramu. Pije ga iz zlatnih šalica koje koštaju skoro 300 eura.

Zidove palače krase svilene tapete koje koštaju oko 2.800 eura po roli, a oko 400 soba ima dvostruka vrata koja su koštala po 42.000 eura. Godišnje za struju troše 5 miliona eura.

Školu napustila prije mature

Emine je rođena u Uskudaru, dijelu Istanbula. Arapskog je porijekla, najmlađe dijete i jedina kćerka u obitelji petero djece. Umjetničku školu Mithat Pasa Aksam napustila je prije mature, a s 15 godina brat Husein zabranio joj je da napušta kuću jer to ne priliči djevojkama njezine dobi. 
Budućeg supruga upoznala je na skupu potpore ‘Idealističke ženske udruge’ čija je bila članica, a vjenčali su se 1978. 
Prijatelji je opisuju kao čvrstu, inteligentnu i duhovitu ženu koja voli čitati, plivati, voziti i slušati tursku klasičnu muziku, a u javnosti uvijek nosi hidžab.

Šokirala izjavama

Osim svojom ekstravagancijom, Emine izaziva pozornost i svojim izjavama. Izjavila je tako jednom prilikom kako su haremi osmanskih sultana bili škole za članove dinastije i obrazovne institucije koje su žene pripremale za život, piše Express.

قالب وردپرس

Dodaj komentar
- Oglas -

Najnovije

Humani ljudi iz Bužima dijelili hranu migrantima u Lipi (FOTO)

Danas su Volonteri Crvenog Križa Općine Bužim iskoristili jedinstvenu priliku za posjetu i volontiranje u jednom od prihvatnih centara za zbrinjavanje migranta- na lokaciji...

Dobio četiri utakmice zabrane jer je ugrizao protivničkog igrača

Fudbaler italijanskog prvoligaša Lazija Patricio Gabarron Gil, poznatiji kao Patric, kažnjen je s četiri utakmice zabrane igranja i 10.000 eura novčane kazne, zbog ugriza...

Hrvat na protestima u Beogradu zapjevao Hajdukovu himnu: Evo kako je prošao

U utorak uvečer ispred Skupštine Beograda održan je protest u kome je povrijeđen veliki broj građana i policajaca, a pričinjena je i velika materijalna...

Mladić policiji predao 17 paketića droge

Privedena dvojica muškaraca zbog posjedovanja opojnih droga  Pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Kalesija, obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, legitimirali...

Povezani članci

Biznismen sa zlatnom maskom postao hit, pogledajte kako izgleda

Indijski biznismen Shankar Kurhade izjavio je da je platio oko 3.550 eura za zlatnu...

Kinez kremiran i sahranjen, nakon dva mjeseca šokirao svoju porodicu

Kinez koji su medicinari proglasili mrtvim kremiran je i sahranjen šokirao je svoju porodicu...

Muharemović: Kušlat tvrđavi i džamiji Kušlat se dolazi mahsuz

Džamiji Kušlat se dolazi mahsuz. Da bi je posjetili, treba planirati pola sata pješačenja...

Iz brodogradilišta u Vitezu će svaki mjesec izlaziti po jedna jahta

Bosanskohercegovačka kompanija "Derubis Yachts" iz Viteza organizirala je sinoć u Sarajevu svjetsku premijeru novog...
- Oglas-
Dodaj komentar