Senzacionalističko dokumentovanje tragičnih nesreća na jedan pervertiran način privlači i obične građane, pa su tako vozači čekajući u koloni nakon saobraćajne nesreće željeli da zabilježe stravičan prikaz.

Zaista ne znamo kakve misli su se zbile u njihovim glava, pa su poželjeli to da urade, ali ono što je sigurno jeste da je jedan njemački policajac postao heroj. On im je očitao lekciju koju će zapamtiti do kraja života.

Naime, on je objasnio osobama koje su fotografisale i snimale prizor nakon nesreće zašto je taj postupak najgori mogući, te ih u ciničnom maniru pozvao da pogledaju prizor i bliže. Svi koji su fotografisali ostali su ućutkani, u tišini, sa osjećajem sramote.

Prikladan citat za njih bi bio “Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam siguran” Alberta Einsteina. A svakako se pod glupost mogu podvesti i ljudska bahatost i manjak poštovanja.

Policijac Stefan Pfeiffer rekao je ekipi Deutsche Wellea da se nadležni organi konfrontiraju ljudima koji žele da fotografišu saobraćajne nesreće, jer sama novčana kazna od 128.50 evra nije dovoljna.

“Direktno suprotstavljanje ostavlja ih u šoku, te im skrećem pažnju da nesreće nisu igra, već gorka realnost”, naglasio je Stefan.

Pored moralnog momenta iskazivanja nepoštovanja, fotografisanje i snimanje nesreća od strane civila može imati i posledice ometanja rada policije.

Reportaža DW postala je viral na društvenim mrežama sa komentarima podrške policajcu “koji nas uči kako da budemo Ljudi”.

(Noizz.rs)  

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...