U svom članku, Hrvatsku su opisali kao zemlju “vapnenačkih špilja, valovitih polja i bijelih šljunčanih plaža”.

“Smještena između Balkana i srednje Europe, Hrvatska je zemlja vapnenačkih špilja, valovitih polja i bijelih šljunčanih plaža. Najpoznatije vode u zemlji nalaze se u unutrašnjosti nacionalnog parka Plitvička jezera, sa sustavom slapova, špiljama i 16 terasiranih jezera koja pokrivaju čitav spektar plavo-zelene boje”, stoji uz fotografiju Plitvičkih jezera.

U nastavku su se osvrnuli na jadransku obalu i planinski dio naše zemlje.

“Obala Jadranskog mora, okružena s više od 1000 otoka okruženih nevjerojatno čistom vodom, uistinu je bez premca. Dinarske Alpe pružaju uzvišen pogled i doprinose cjelokupnom krajoliku Hrvatske svojim vrhovima i špiljama u blizini obalnog prijelaza, baš kao i poljoprivredna zemljišta na području sjeveroistoka Hrvatskog zagorja”, stoji u opisu.

 

alt

Slovenija slovi kao zemlja koja “ima svašta za ponuditi” – od Alpi preko jezera Bled do “prekrasnih zelenih šuma”.

Jednako ih je oduševila i Crna Gora, za koju su se složili s riječima pjesnika Georgea Gordona Byrona koji ju je opisao kao “najljepši susret zemlje i mora”. Također, istaknuli su posebnost tamošnjeg Nacionalnog parka Biogradska Gora te su zainteresiranima savjetovali kako bi se trebali požuriti i posjetiti ju prije nego svi požele tamo otputovati.

alt

Osim Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Novog Zelanda, Kostarike, Australije, Kenije, Tajlanda i Japana, na ovoj listi svoje su mjesto dobili i Island, Austrija, Dominikanska Republika, Kanada, Norveška, Švicarska, Mauricijus, Španjolska, Meksiko, Grčka, Namibija, Finska, Čile, Filipini, Portugal, Cipar, Venezuela, Bocvana, Oman, Nepal, Brazil, Sejšeli, Peru, Šri Lanka, SAD, Italija, Turska, Južna Afrika, Indija, Maroko i Kolumbija.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...